Eric Boullier vreest invoering halo: "Ramp op gebied van aerodynamica"

News


Jeen Grievink

Eric Boullier vreest invoering halo: "Ramp op gebied van aerodynamica"

McLaren kijkt vol verwachting uit naar het nieuwe Formule 1-seizoen. Het team uit Woking zal in samenwerking met Renault gaan beginnen aan een nieuw tijdperk. Teambaas Eric Boullier heeft de lat hoog liggen, maar weet ook dat hij voorzichtig moet doen. Hij vreest namelijk dat de invoering van de halo veel invloed gaat hebben op de aerodynamica.

Na drie dramatische jaren aan de zijde van Honda, zoekt McLaren volgend seizoen haar heil bij Renault als nieuwe motorleverancier. De samenwerking met de Franse fabrikant brengt hoge verwachtingen met zich mee, maar McLaren doet er weinig aan om deze te temperen. Eigenaar Zak Brown en teambaas Eric Boullier hebben zich al meermaals laten ontvallen dat ze volgend seizoen een aanval willen doen op de topteams. Force India en Red Bull Racing zijn de teams waar McLaren zich mee wil kunnen meten.

Hoewel de regelgeving in de Formule 1 niet veel gaat veranderen in aanloop naar het nieuwe seizoen, moeten de teams wel rekening gaan houden met een aantal zaken. Zo moet de halo vanaf 2018 verplicht op iedere bolide worden bevestigd en is de monkey-seat en T-wing met ingang van volgend jaar verboden. Dit zal een behoorlijke invloed hebben op de aerodynamica van de wagens.

Eric Boullier vreest dan ook dat deze wijzigingen roet in het eten kunnen gooien wat betreft zijn verwachtingen voor het nieuwe seizoen. "Je kunt er nooit zomaar op vertrouwen", zo zegt hij in gesprek met Motorsport.com. "Als de regels helemaal gelijk zouden blijven, dan had ik 'ja' durven zeggen. Maar er gaat wel iets veranderen volgend jaar. Met name de achterkant zal gewijzigd worden en de komst van de halo is een ramp op het gebied van de aerodynamica. Er is veel werk te doen."

Ontdek het op Google Play