Horner en Webber bespreken tijdstraf Verstappen: 'Belachelijk'

News


Joas van Wingerden

Horner en Webber bespreken tijdstraf Verstappen: 'Belachelijk'

Christian Horner verscheen gisteren na de race voor de camera's van Channel 4, waar hij in gezelschap van oud-coureurs Mark Webber, David Coulthard en Eddie Jordan reageerde op de tijdstraf van Verstappen. Mark Webber gaf ook nog even zijn ongezouten mening.

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner reageert verbolgen over de tijdstraf die aan Max Verstappen werd uitgedeeld: "Het is een belachelijke beslissing. Het is geen toeval dat het dezelfde steward is als in Mexico vorig jaar," aldus Horner. Volgens de Brit is er na het akkefietje in Mexico besloten om er op zijn minst een onderzoek mét de coureurs aan te wijden als er iets dergelijks gebeurt. "Max is niet eens in de gelegenheid gebracht om een verklaring te geven. Er zijn deze race wel 20 andere vergelijkbare momenten geweest die niet bestraft zijn." Verderop in het interview verklaart Horner dat hij het voor de Amerikaanse fans ook funest vindt: "Het publiek vond het geweldig en deze sport is hier nieuw. Zij kennen de sport nog niet goed, dus hoe moeten ze dit begrijpen?"

Volgens Mark Webber, voormalig Red Bull Racing-coureur en tegenwoordig analist voor Channel 4, is het overduidelijk wat er is gebeurd: "De actie (van Max) ging om een podiumplek. Als dit om een lagere positie ging, was er niks aan gedaan. Hij heeft fenomenaal gereden, dus ik raak zo gefrustreerd van de stewards soms."