McLaren heeft volgens Vandoorne 'misschien wel het sterkste rijdersduo'

News


Joas van Wingerden

McLaren heeft volgens Vandoorne 'misschien wel het sterkste rijdersduo'

Met de contractverlenging van Alonso heeft McLaren volgend jaar 'één van de sterkste duo's' in de Formule 1. Dat beweert Stoffel Vandoorne. De Belgische coureur heeft volop vertrouwen in de verdere samenwerking met de tweevoudig wereldkampioen.

Aan vertrouwen geen gebrek bij de 25-jarige Vandoorne. De Belgische coureur maakt dit jaar zijn eerste volledige seizoen mee in de Formule 1 en stelt dat de combinatie Vandoorne-Alonso 'één van de sterkste, zo niet de sterkste' combinatie in het veld is. Dat tekent Crash.net op. Vandoorne is verheugd om nog minstens een jaar met Alonso samen te werken. Volgens hem kan zowel het team als hijzelf sterker worden van een verdere samenwerking met Alonso. Volgens Stoffel is zijn relatie met Fernando goed en kan hij fijn optrekken met zijn teamgenoot. "Het is altijd goed om een tweevoudig wereldkampioen naast je te hebben. Ik blijf maar leren van hem."

McLaren kon dit jaar tot op heden niet presteren wat het had gehoopt. De Honda-motor liet zowel Alonso als Vandoorne meermaals in de steek. De hoop is dat de Renault-motor van volgend jaar daar verandering in brengt. McLaren heeft al aangegeven dat het hoge verwachtingen heeft en de weg naar de podia volgend jaar hoopt in te slaan. Alonso verwacht zelfs dat hij met McLaren nog een keer wereldkampioen gaat worden. Het is voor Vandoorne te hopen dat hij volgend jaar zijn eerste podium in de Formule 1 weet te pakken. Op dit moment staat Vandoorne 15e in het kampioenschap. Zijn hoogste eindresultaten haalde hij in Singapore en Maleisië. Daar werd hij zevende.

Ontdek het op Google Play