Vettel heeft spijt van actie op Hamilton in Baku

News


Joas van Wingerden

Vettel heeft spijt van actie op Hamilton in Baku

Sebastian Vettel geeft toe dat zijn actie op Hamilton in Baku niet handig was. Hij heeft daar naar eigen zeggen zijn team mee in de steek gelaten. Vettel ontving een tijdstraf en miste daardoor het podium.

Vettel is teruggekomen op de tik die hij uitdeelde aan Hamilton, tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Ferrari-coureur steekt de hand in eigen boezem en geeft tegenover Motorsport.com aan dat hij 'het team in de steek liet'. Hij vindt dat moment erger dan de crash in Singapore: "Ik deed iets wat ons een potentiële overwinning heeft gekost. Wat Singapore betreft, dat is gewoon iets wat kan gebeuren in de autosport."

Tijdens de Grand Prix in Baku reed Vettel achter Hamilton tijdens de Safety Car. Op een zeker moment reed Vettel krap achter Hamilton, omdat die volgens hem te langzaam reed. Na een remactie van Hamilton, die door Vettel als een remtest werd gezien, kwam Vettel langszij en deelde een beuk uit aan Hamilton. Hij werd door de wedstrijdleiding gestraft met een stop-and-go-tijdstraf van 10 seconden. Uiteindelijk kwam hij als vierde over de lijn, na een bizarre en met actie gevulde race. Ricciardo won.


Ontdek het op Google Play