Nog onduidelijkheid over samenstelling rijdersduo Toro Rosso in VS

News


Joas van Wingerden

Nog onduidelijkheid over samenstelling rijdersduo Toro Rosso in VS

Helmut Marko (Red Bull) bevestigt dat Pierre Gasly de volgende Grand Prix niet rijdt voor Toro Rosso, maar dat hij de finale van de Super Formule gaat rijden. Wie er dan wel rijdt, waarschijnlijk naast Daniil Kvyat, wordt op korte termijn bekendgemaakt.

Na het plotselinge vertrek van Palmer bij Renault, moest Toro Rosso ook vervroegd afscheid nemen van 'hun' Carlos Sainz. Over anderhalve week mag het opleidingsteam dus Kvyat weer van stal halen, maar degene die zijn stoel heeft warmgehouden, Gasly, zal er niet bij zijn. Marko verklaart dat Gasly de finale van de Super Formule gaat rijden en dus de Grand Prix van de Verenigde Staten aan zich voorbij moet laten gaan. De Fransman maakt nog kans om kampioen te worden in de Super Formula.Wie er dan komt, wordt 'op dinsdag' bekendgemaakt, tekent Paddocktalk.com op.

De namen die Marko volgens dat medium noemde als mogelijke vervangers, zijn Sergey Sirotkin, Sebastien Buemi, Takuma Sato, Josef Newgarden én Robert Kubica. Die laatste zou alleen al afvallen, omdat zijn kersverse manager Nico Rosberg stelt dat hij niet 'voor één race terugkomt'. Kubica zou namelijk kunnen fluiten naar het geld van zijn verzekering als hij weer achter het stuur kruipt. Het risico dat het vervolgens iets eenmaligs blijkt te zijn en hij voorlopig zonder uitkering komt te zitten, is te groot volgens Rosberg. Ondertussen wordt Kubica ook genoemd als mogelijke opvolger van Felipe Massa bij Williams. In dat geval zou het dan wel gaan om een vaste aanstelling in een team. De Poolse coureur raakte in 2011 zwaargewond bij een rally-ongeval, waardoor hij gehandicapt raakte aan zijn rechterarm.

Ontdek het op Google Play