Dit is de eindstand in het coureurskampioenschap na de Grand Prix van Abu Dhabi

Met de Grand Prix van Abu Dhabi is het Formule 1-seizoen van 2022 officieel ten einde gekomen. Max Verstappen won de race in de Emiraten en teamgenoot Sergio Pérez finishte als derde, waardoor hij de tweede plaats in het coureurskampioenschap misliep. Maar hoe ziet de eindstand in het WK er nu eigenlijk uit?

Verstappen en Red Bull Racing hadden al lang en breed hun kampioenschappen binnen toen ze aan de slotrace in Abu Dhabi begonnen. Er stond echter nog wel veel op het spel voor Pérez, die de tweede plaats in het WK nog kon binnenslepen. Hij moest dan wel voor rivaal Charles Leclerc van Ferrari eindigen. Hij slaagde hier uiteindelijk niet in. De Mexicaan kwam achter Leclerc als derde over de streep en finishte zodoende ook als derde in het coureurskampioenschap. Maar wat betekende de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi voor de posities van de rest van de coureurs in het kampioenschap? En waar is Sebastian Vettel, die de laatste race uit zijn carrière reed, uiteindelijk gefinisht dit seizoen?