Mansell pleit voor meer coureurs op de grid: "Willen een grid met 26 auto's"

News


Léon le Comte

Mansell pleit voor meer coureurs op de grid: "Willen een grid met 26 auto's"

Nigel Mansell wilt dat de Formule 1 weer meer met auto's van start gaat. Er is nu te weinig ruimte voor jong talent, vindt Mansell.

Wanneer de volledige grid benut wordt is er plaats voor 26 auto's. De terugloop van het aantal auto's komt doordat veel teams niet langrudig een voet aan de grond kunnen krijgen in de Formule 1. Teams als Lotus, Virgin, HRT en USF1 zagen we komen en gaan in de Formule 1. De teams kon het hoofd financieel niet boven water houden.

In de toekomst moet de stap naar de Formule 1 weer aantrekkelijker worden. Geïnteresseerde partijen hikken nu nog tegen de hoge kosten aan. Daar moet vanaf 2020 verandering in komen. Een voorbeeld van een talent dat nu buiten de boot valt is Pascal Wehrlein. De Duitser, die komt uit de stal van Mercedes, mocht vertrekken bij Sauber. Voor aankomend seizoen is er geen plek meer voor Wehrlein in de Formule 1, die wel op het lijstje stond bij Williams.

Wanneer er meer teams toetreden tot de Formule 1 zal er automatisch meer plek zijn voor talenten als Wehrlein. Mansell ziet graag dat de Formule 1 weer toegaat naar een situatie als deze. "We willen een grid met 26 auto's. Er zijn veel goede coureurs die nu nergens heen kunnen." Dat heeft ook te maken met de veiligheid die in het afgelopen decenium is verbeterd. "De carrière van een coureur duurt nu bijna twee keer zo lang als eerder. Zo krijgen de rijders in de wachtkamer nooit een kans", aldus Mansell in gesprek met Motorsport.com.

Ontdek het op Google Play