Brown looft passie Alonso: "Als er geen Formule 1 is, zit hij in een kart"

News


Jeen Grievink

Brown looft passie Alonso: "Als er geen Formule 1 is, zit hij in een kart"

Dat Fernando Alonso veel opduikt in raceklassen buiten de Formule 1, komt hem dikwijls op kritiek te staan. Menigeen vindt dat de Spanjaard zich optimaal moet focussen op de koningsklasse van de autosport, maar McLaren-baas Zak Brown is juist een tegenovergestelde mening toegedaan.

Na zijn uiterst succesvolle deelname aan de Indy 500, heeft Alonso de smaak te pakken wat betreft het maken van uitstapjes. De tweevoudig wereldkampioen liet zich inschrijven voor de 24 van Daytona en komt hoogstwaarschijnlijk ook in actie tijdens de 24 uur van Le Mans. Hij maakt zelfs serieus jacht op The Triple Crown. Toch is lang niet iedereen even lovend over de keuzes van Alonso.

De Spanjaard stort zich volop het racen, maar velen denken dat dit ten koste gaat van zijn focus op de Formule 1. McLaren-directeur Zak Brown is echter een andere mening toegedaan. Hij vindt het juist goed dat Alonso in meerdere raceklassen actief is. "Het is mooi om te zien dat Fernando elk weekend wil racen", zo zegt hij tegen GPUpdate. "Veel mensen weten het niet, maar elk weekend dat er geen Formule 1 is, zit Fernando in een kart. Ik denk alleen maar: hoe meer ervaring, hoe beter."

Met de kritiek wat betreft de focus op de Formule 1, kan Brown dan ook niet zoveel. "Er zijn mensen die twijfelen aan zijn focus omdat hij allerlei activiteiten onderneemt, maar ik denk dat hij juist honderd procent gefocust is op het racen, want hij doet niks anders", aldus de topman van McLaren. "Dit is een beetje hetzelfde als destijds met Mario Andretti. Het is mooi om te zien dat Fernando een vergelijkbare houding heeft."