Romain Grosjean: 'McLaren volgend jaar bij topteams in de buurt'

News


Joas van Wingerden

Romain Grosjean: 'McLaren volgend jaar bij topteams in de buurt'

Haas-coureur Romain Grosjean trof afgelopen seizoen nog regelmatig McLaren-coureurs Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne op de baan, maar hij verwacht dat de afstand volgend jaar groter is. De Fransman denkt dat McLaren met de nieuwe Renault-motor de aansluiting met de topteams zal vinden.

Het grote verlies van McLaren lag de afgelopen jaren bij de Honda-motor. De krachtbron kwam zo veel vermogen tekort, dat het team zich voornamelijk achterin het middenveld begaf. In dat middenveld vinden we ook Haas, dat volgens coureur Romain Grosjean nog flink aan de weg moet timmeren om verder naar voren te komen. McLaren zal naar zijn verwachting met de nieuwe motor ineens een flinke sprong maken: "Ze zullen heel sterk zijn in 2018," zo zegt hij tegen onder andere GPUpdate. "De motor van Renault is qua vermogen in orde, ondanks de betrouwbaarheidsproblemen." Daarbij refereert Grosjean ook aan de sterkere positie van het fabrieksteam van Renault, ten opzichte van Haas.

Als Grosjean moet inschatten wat de nieuwe motor voor McLaren zal betekenen qua plaats in het speelveld, dan is hij heel helder: "Ik geloof wel dat McLaren onder andere bij Red Bull in de buurt zal zijn. Voor onszelf is het vooral afwachten wat Williams en Force India kunnen." Haas eindigde 2017 met een achtste plaats in het teamkampioenschap, 17 punten voor McLaren, dat negende werd. Grosjean zelf kwam niet verder dan de dertiende plaats in het kampioenschap, maar liet wel zijn teamgenoot Kevin Magnussen achter zich. Volgens de 31-jarig is het zaak dat Haas volgend jaar sneller met updates komt, om succesvoller te kunnen zijn.

Ontdek het op Google Play