Nieuw hypermodern pitgebouw voor circuit Canada

News


Joas van Wingerden

Nieuw hypermodern pitgebouw voor circuit Canada

Het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal krijgt een hypermodern nieuw pitgebouw. De bouw ervan begint na de Grand Prix van Canada van komend seizoen. In 2019 moet het nieuwe gebouw, met daarin de pitboxen en hospitality-ruimtes, opgeleverd worden.

Afgelopen zomer werd bekend dat de Grand Prix van Canada in ieder geval nog tot 2029 op de Formule 1-kalender blijft staan. Omdat er dus voorlopig nog op het allerhoogste niveau geracet wordt, besloot men om de bebouwing langs de pitsstraat volledig te vernieuwen. In 2018 begint de bouw van het nieuwe complex, dat 48 miljoen dollar moet kosten. Een groot deel daarvan, 30 miljoen, wordt door de stad Montreal bekostigd, meldt Motorsport-total.

Het modern vormgegeven gebouw (hieronder te zien op een tekening) bestaat uit drie etages. Onderin vinden we uiteraard de pitboxen terug, een verdieping hoger bevinden zich de hospitality-ruimtes en een groot observatiedek. Bovenin komt een groot overdekt observatiedek over de hele lengte van het complex. In totaal moet het gebouw ruimte bieden aan maximaal 5.000 toeschouwers, die dan met hun neus bovenop de actie in de pitsstraat staan.

Ontdek het op Google Play