'Strijd voor stoeltje bij Williams gaat tussen Kubica en Sirotkin'

News


Léon le Comte

'Strijd voor stoeltje bij Williams gaat tussen Kubica en Sirotkin'

Sergey Sirotikin is de concurrent van Robert Kubica voor een stoeltje bij Williams volgend jaar. De Rus zou maar liefst 15 miljoen dollar willen neertellen voor een plek bij de Britse renstal. Dat meldt Le Journal Montreal.

Naast Kubica en Sirotkin werden ook Daniil Kyvat, Paul di Resta en Pascal Wehrlein genoemd als mogelijke kanshebbers. Volgens het Canadese medium zijn deze coureurs allemaal afgevallen. De 22-jarige Sirotkin heeft als troef een flinke zak geld achter de hand. Iets waar ze bij Williams gevoelig voor zijn gezien het feit dat Lance Stroll ook onder contract.

Er bestaat een mogelijkheid dat zowel Sirotkin als Kubica een contract tekenen bij Williams. Sirotkin zal dan als reserve-coureur gaan fungeren. Mocht Kubica in dat geval niet kunnen voldoen aan de verwachtingen, dan zal Sirotkin alsnog een team gaan vormen met Stroll.

Afgelopen weekend meldde zich nog een kandidaat voor de vrije plek bij Williams. Oliver Rowland zei ook kans te maken op een stoeltje bij Williams. De Formule 2-coureur zou dat in zijn contract hebben staan, maar Williams meldde al vrij snel dat dat niet waar is.

Ontdek het op Google Play