Christian Horner: "Genoeg positieve dingen om mee te nemen naar 2018"

News


Jeen Grievink

Christian Horner: "Genoeg positieve dingen om mee te nemen naar 2018"

Red Bull-teambaas Christian Horner wil niet spreken van een mislukt seizoen. De Oostenrijkse renstal heeft nimmer mee kunnen doen om het kampioenschap, maar volgens de Brit zijn er voldoende positieve punten om mee te nemen naar volgend jaar. In het nieuwe seizoen wil het team opnieuw een stap zetten richting Ferrari en Mercedes.

Het seizoen van Red Bull Racing heeft geen consistentie gekend. In de beginperiode was het Max Verstappen die regelmatig te kampen kreeg met pech, en dit scenario overkwam Daniel Ricciardo in de tweede seizoenshelft. Voor de zomer kampte de Renault-motor tevens met een gebrek aan vermogen, maar toch werd er in Azerbeidzjan een overwinning geboekt. Ricciardo ging toen met de zege aan de haal. Na de zomer was het Max Verstappen die kort een periode van sucessen kende. In Maleisië en Mexico won hij, terwijl hij in Japan de tweede plek scoorde. In Brazilië en Abu Dhabi kon hij echter geen potten breken.

Dat het een enorm wisselvallig seizoen was, erkent ook teambaas Christian Horner. "Het was een jaar met hoogte- en dieptepunten", zo blikt hij terug ten overstaan van Motorsport.com. Juist omdat Red Bull Racing de afgelopen periode enorm sterk oogde, had Horner meer verwacht van de seizoensfinale. "We hadden natuurlijk het seizoen met een beter resultaat willen afsluiten", zo zegt hij.

Horner wil echter ook de positieve kant belichten. "Maar als ik terugkijk dan kunnen we met drie zeges en dertien podiumplaatsen voor de RB13 heel wat positieve dingen meenemen naar het nieuwe seizoen. Er valt ook veel te leren uit alle uitvalbeurten die we gehad hebben. Morgen beginnen we met het team aan 2018 en een dag later begint de test", zo zei de teambaas gisteren.

Ontdek het op Google Play