Hamilton: 'Yas Marina niet geschikt om in te halen'

News


Jeen Grievink

Hamilton: 'Yas Marina niet geschikt om in te halen'

In navolging van onder Max Verstappen vindt ook Lewis Hamilton dat het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi niet geschikt is om in te halen. Gisteren ontvouwde zich op deze baan een zeer teleurstellende en saaie race. Het gebrek aan inhaalacties, en dus spektakel, lag hieraan ten grondslag. Volgens Hamilton is de baan niet gunstig voor de huidige generatie Formule 1-auto's.

Verschillende coureurs kregen op Yas Marina te maken met de beperkte inhaalmogelijkheden. De beste mogelijkheid lag op het lange rechte stuk, waarbij de rijders gebruik kunnen maken van hun DRS. Maar wanneer er daar iemand gepasseerd werd, kreeg hij in de volgende DRS-zone weer de mogelijkheid zijn tegenstander terug te pakken. Zodoende waren er weinig verschillen in de posities. Zelfs bij de start veranderde er nauwelijks wat aan de volgorde van het veld.

De karige mogelijkheden om in te halen speelden ook Max Verstappen en Lewis Hamilton parten. De Nederlander zat de hele wedstrijd vast achter Kimi Räikkönen en Hamilton kreeg geen kans om zijn teamgenoot Bottas te passeren. "Het is een fantastisch circuit, maar helaas niet optimaal ingericht voor onze auto's. In de laatste sector kun je simpelweg niet volgen", zo sprak Hamilton na afloop zijn zorgen uit tegenover Motorsport.com.

"Je hebt een verschil van 1.4 seconde nodig om een wagen voor je te kunnen passeren. Veel slechter is bijna niet denkbaar." En wanneer je teamgenoot dan ook nog eens over dezelfde auto beschikt, wordt het al helemaal lastig. "Dus er zit slechts een paar tienden verschil tussen ons. Hoe je het ook wend of keert, inhalen is dan onmogelijk, tenzij hij grote fout zou maken of van de baan zou gaan. En dan nog heeft dit circuit de mogelijkheid om je weg gemakkelijk te kunnen vervolgen", aldus Hamilton.

Ontdek het op Google Play