Vandoorne: "De auto was onbestuurbaar bij de start"

News


Léon le Comte

Vandoorne: "De auto was onbestuurbaar bij de start"

Stoffel Vandoorne beleefde een moeizame laatste race van zijn debuutseizoen. De bolide van McLaren werkte niet echt mee wat van invloed was op zijn start.

Meteen na de start van de Grand Prix van Abu Dhabi schoof Vandoorne twee plekken naar achteren. De Belg verscheen als dertiende aan de start. De auto voelde niet goed aan in het begin. "Het was net alsof er iets niet goed was met de aerodynamica. Misschien was het de diffuser die niet goed werkte. De auto was als een rallywagen, onbestuurbaar."

Tijdens de pitstop werd gekeken wat er aan de hand was met de McLaren van de Belg. Daarna ging het wat beter, maar nog steeds functioneerde de bolide niet optimaal. Vandoorne was blij dat hij de finish haalde. "Zo'n race wordt op deze manier heel lang. Dan is het leuk om te finishen. Hoe ik Magnussen achter mij heb weten te houden, zou ik niet weten", liet Vandoorne na afloop weten in gesprek met Motorsport.com.

Vandoorne blikte nog ook nog even kort terug op zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1. Het was een leerzaam jaar voor de coureur van de Britse renstal. "Het is een seizoen van ups en downs geweest. Maar ik heb veel ervaring op kunnen doen. Er zijn veel positieve punten ondanks het gebrek aan resultaat", aldus Stoffel Vandoorne, die voor de laatste keer met een krachtbron van Honda reed. Volgend jaar is Renault de motorleverancier van McLaren.

Ontdek het op Google Play