Verstappen redelijk tevreden na eerste vrije training: "We zitten er goed bij"

News


Léon le Comte

Verstappen redelijk tevreden na eerste vrije training: "We zitten er goed bij"

Max Verstappen is redelijk optimistisch na de eerste vrije training. De coureur van Red Bull behoorde tot de drie snelste coureurs. De onderlinge verschillen tussen hem, Hamilton en Vettel waren miniem.

Verstappen legt op zijn eigen website uit dat er verschillende dingen werden getest in de eerste vrije sessie en dat ging niet onaardig. "De eerste vrije training verliep niet verkeerd. We hebben verschillende dingen geprobeerd. Met name aan de voorkant van de auto." Volgens Verstappen is daar nog wel winst te behalen. Hij is wel tevreden over de balans van de RB13. Verstappen was slechts drie honderdsten langzamer dan Hamilton en één tiende dan Vettel. De eerste voortekenen zijn dus goed. "We zitten er redelijk goed bij op dit moment."

De Nederlander hoopt dat de bolide dezelfde performance kan laten zien wanneer het donker is. "Hopelijk reageert de auto hetzelfde wanneer hier de zon onder is", aldus Max Verstappen.
Christian Horner liet al eerder weten dat Verstappen en Ricciardo tijdens de eerste twee vrije sessies met oudere onderdelen zullen rijden. Wanneer deze het goed houden biedt dat de Red Bull-coureurs voordeel tijdens de kwalificatie en de race. De eerste test hebben deze onderdelen inmiddels goed doorstaan.

Ontdek het op Google Play