Christian Horner: 'Abu Dhabi wordt een soort 'Scrapheap Challenge' met motoronderdelen'

News


Joas van Wingerden

Christian Horner: 'Abu Dhabi wordt een soort 'Scrapheap Challenge' met motoronderdelen'

Komend weekend wordt misschien wel het meest spannende raceweekend van dit seizoen als het aankomt op de Renault-motoren. De stroom aan reserve-onderdelen is stilgevallen, dus bij pech wordt het een behoorlijke uitdaging om reparaties uit te kunnen voeren. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner maakt zich zorgen.

De grote hoeveelheid reparaties die er de afgelopen weken aan Renault-motoren is uitgevoerd, heeft mogelijk grote gevolgen voor het laatste raceweekend. De Franse motorleverancier heeft namelijk geen extra nieuwe onderdelen meer op de schappen gelegd, voor het geval er weer flink gesleuteld moet worden. Het zal dus met de huidige overgebleven onderdelen opgelost moeten worden, als er iets aan de hand is met de motoren. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat het voor spannende situaties kan zorgen: "Het wordt een soort Scrapheap Challenge, waarbij er gekeken moet worden welk onderdeel waar nog bij past," zegt hij tegen Motorsport.com. Scrapheap Challenge is een TV-programma waarbij teams op een schroothoop onderdelen moeten zoeken om machines mee te bouwen.

Volgens Horner zal het in ieder geval niet aan de technici ter plaatse liggen, mocht het niet lukken om eventuele benodigde reparaties uit te voeren: "Mijn complimenten aan de monteurs van Renault, dat ze het elke week voor elkaar krijgen om langs de baan motoren te herbouwen." Horner verklaart verder dat hij er vertrouwen in heeft dat Renault weet wat er te doen staat. Als hij kijkt naar de staat van de motoren bij Red Bull Racing is hij 'blij dat ze de race in Brazilië hebben overleefd.' Er was in Brazilië al kans dat één van beide Red Bulls met een motorprobleem uit zou vallen. Dat maakt het vooruitzicht voor komend weekend niet beter.