Fernando Alonso: 'Renault is de beste motorenfabrikant van de afgelopen 20 jaar'

News


Joas van Wingerden

Fernando Alonso: 'Renault is de beste motorenfabrikant van de afgelopen 20 jaar'

Volgend seizoen zal de krachtbron van Renault de plaats van die van Honda innemen bij McLaren. Coureur Fernando Alonso is erg hoopvol en stelt dat hij zich totaal geen zorgen maakt om de betrouwbaarheid van de Franse motor.

Het werd de afgelopen races weer pijnlijk duidelijk hoe erg de motor van Honda tekortkomt ten opzichte van de rest van het veld. Alonso sprak na afloop van de race met de verzamelde pers en illustreerde hoe vervelend dat was op Interlagos: "Het gebrek aan snelheid was alarmerend. Zelfs met DRS kon ik niet dichterbij Felipe (Massa, red.) komen. Hier en in Mexico waren we super langzaam op de lange rechte stukken." Het is McLaren er alles aan gelegen dat het volgend jaar beter gaat. Volgens Alonso is de auto zelf namelijk wel heel goed. Eerder stelde McLaren al dat het denkt Red Bull Racing aan te kunnen volgend jaar, als ze dezelfde motor hebben.

De Renault-motor lijkt in ieder geval sneller te zijn dan die van Honda, maar wordt wel geplaagd door problemen met de betrouwbaarheid. Alonso maakt zich daarover echter geen zorgen: "Renault is de motorfabrikant van de afgelopen 15 tot 20 jaar als je kijkt naar het aantal wereldkampioenschappen, dus ik denk dat we niet te bezorgd moeten zijn." Teamgenoot Stoffel Vandoorne is ook optimistisch gestemd: "Als je ziet naar de resultaten van Red Bull, dan is de Renault-motor veelbelovend. We komen wel onder druk te staan, want we hebben een ijkpunt."

Ontdek het op Google Play