'Alonso bereidt zich met Toyota voor op Le Mans'

News


Joas van Wingerden

'Alonso bereidt zich met Toyota voor op Le Mans'

Fernando Alonso zou bij Toyota in Keulen langsgeweest zijn om een stoeltje aan te laten meten voor de Le Mans-auto van het Japanse merk. Het zou volgens sommigen betekenen dat hij nog deze maand zijn eerste kilometers maakt in de LMP1-auto van Toyota.

McLaren-coureur lijkt zijn zinnen op allerlei verschillende raceklasses tegelijk gezet te hebben. Het is geen verrassing meer dat hij voor de 'Triple Crown' wil gaan; een officieuze titel voor iemand die de GP van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indy 500 heeft gewonnen. Het Le Mans-gedeelte daarvan lijkt momenteel zijn focus te zijn. In januari rijdt hij mee met de 24 uur van Daytona, voor het team van McLaren's Zak Brown. Nu zou hij ook al bij Toyota langsgeweest zijn om zich voor te bereiden op een deelname aan de 24 uur van Le Mans, waar hij zich met de race in Daytona op zou willen voorbereiden.

Volgens Dailysportcar zou de Spanjaard bij Toyota langsgeweest zijn en over anderhalve week al plaatsnemen in de LMP1-auto. Dan vindt in Bahrein de zogenoemde 'Rookie Test' plaats, waarbij hij de kans zou krijgen om alvast voorbereidende kilometers in de Toyota te maken. Hoewel Toyota de grote rivaal is van Honda (de huidige motorleverancier van McLaren), zou er vanwege de motordeal met Renault inmiddels ruimte voor Alonso zijn om zich bij Toyota te melden voor een plekje in het Le Mans-team. De 24 uur van Le Mans wordt op 16 en 17 juni verreden. Als Alonso daar inderdaad aan meedoet en de winst pakt, dan hoeft hij alleen de Indy 500 nog te winnen voor de Triple Crown. De Grand Prix van Monaco won hij eerder al eens. Afgelopen jaar lag hij bij zijn eerste deelname aan de Indy lang op kop, totdat de motor van zijn auto het begaf.

Ontdek het op Google Play