Ocon en Pérez mogen weer met elkaar vechten als vierde plek veilig is

News


Jeen Grievink

Ocon en Pérez mogen weer met elkaar vechten als vierde plek veilig is

Esteban Ocon en Sergio Pérez kregen het dit seizoen al meermaals aan de stok op de baan. Force India besloot dan ook een afkoelperiode in te stellen en teamorders te hanteren om de vierde plek in het constructeurskampioenschap niet in gevaar te brengen. In Mexico kan het team de vierde stek veilig stellen en de kans is groot dat Ocon en Pérez daarna weer met elkaar mogen vechten. Dit zegt COO Otmar Szafnauer.

Ocon en Perez zijn erg aan elkaar gewaagd en komen dan ook dikwijls in een situatie terecht waarbij ze elkaar willen of kunnen inhalen. Soms gaat dit goed, maar op Spa-Francorchamps in België ging het gruwelijk mis. De twee veroorzaakte een aanrijding en vanaf dat moment was de maat vol voor de teamleiding. Zij besloten teamorders in te stellen om zo de kans op punten voor de vierde plek in het kampioenschap te vergroten. Zowel in Japan als in Amerika kwamen de twee rijders weer dicht bij elkaar in de buurt en Perez vroeg in Austin of hij zijn teamgenoot mocht passeren. Hij kreeg nul op het rekest van de teamleiding.

Force India heeft op dit moment een voorsprong van 91 punten op nummer vijf Williams. Aankomend weekend in Mexico kan het team de vierde plek zo goed als zeker veilig stellen. De teamorders voor Ocon en Perez blijven dan ook nog minimaal één race actief. Is de vierde plaats definitief, dan bestaat de kans dat de afkoelperiode wordt beëindigd. Dit verklaart COO Otmar Szafnauer in gesprek met Motorsport.com.

Op de vraag wanneer de teamorders worden opgeheven, antwoordde Szafnauer: "Waarschijnlijk na de volgende race. Hopelijk stellen we dan de vierde plaats veilig. Dat is wat telt. Als dat gebeurt is, dan kunnen we de regels mogelijk wat versoepelen en iets anders gaan handelen dan dat in de voorgaande twee races het geval was." Sznafnauer laat duidelijk weten dat het nu puur om de punten gaat en dat het "niet uitmaakt wie de punten binnenbrengt bij het team."