Renault zeer content met optreden Sainz in Austin

News


Léon le Comte

Renault zeer content met optreden Sainz in Austin

Carlos Sainz reed een goede kwalificatie en trok deze vorm door op de dag van de race. In zijn debuut voor Renault kwam de Spanjaard als zevende over de finish. Een prima resultaat.

Voor de Grand Prix van de Verenigde Staten maakte Sainz de overstap van Toro Rosso naar Renault. Volgend jaar zal hij het hele seizoen in het geel rijden. Sainz kwam dus in een nieuwe auto terecht in de Verenigde Staten en maakte meteen indruk. Hij had tijdens de eerste training in Austin al een goede snelheid te pakken. Ook Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, was positief over hetgeen dat Carlos Sainz liet zien. "Hij heeft een opmerkelijke prestatie neergezet. Het is niet makkeijk om tijdens het seizoen van team te veranderen. We hebben al eerder gezien dat dergelijke keuzes niet goed uitpakte" , tekende Motorsport.com op uit de mond van de Fransman.

Door de zevende plek van Sainz is Renault dichterbij Toro Rosso gekropen in de stand van de constructeurs. Het gat met de vroegere werkgever van de Spanjaard is nu geslonken naar vijf punten. Daarnaast is de voorsprong op Haas vergroot vijf punten. Al met al dus een zeer goed weekend voor Renault en Carlos Sainz, die zelf ook tevreden was over zijn prestatie. "Ik wilde geen gekke acties uithalen. Naarmate de race vorderde voerde we de snelheid op en konden we Force India aanvallen. Het team vroeg mij om de aanval te staken vanwege de brandstof. Het was een geweldig weekend. Laten we op deze manier verdergaan", aldus Sainz.

Ontdek het op Google Play