Esteban Ocon voelde zich beroerd tijdens kwalificatie

News


Joas van Wingerden

Esteban Ocon voelde zich beroerd tijdens kwalificatie

Force India-coureur Esteban Ocon zette gisteren een mooie zevende tijd neer en zal vandaag vanaf de zesde plek starten. Hij is zelf ook erg blij met het resultaat, vooral omdat hij zich totaal niet lekker voelde.

Via zijn social media-accounts laat Esteban Ocon weten dat hij erg blij is met de goede resultaten, omdat hij ziek was tijdens de kwalificatie. Het was 'waarschijnlijk de moeilijkste kwalificatie uit mijn leven,' aldus de Fransman. Ondanks dat wist hij een keurige zevende tijd neer te zetten, op net geen seconde afstand van Max Verstappen. Omdat de Nederlander vanwege zijn gridstraf terugvalt naar de zeventiende startpositie, mag Ocon op de zesde plek van start gaan. Ocon zegt aan het begin van de kwalificatie ineens last te krijgen van zware hoofdpijn en maagproblemen. Zijn teamgenoot, Sergio Perez, had ook last van maagproblemen tijdens de Grand Prix van Maleisië. Dat goede resultaten mogelijk zijn ondanks ziekte, liet zijn voormalige F3-rivaal Max Verstappen ook al eens zien. In Japan reed hij ziekjes naar zijn tweede overwinning.

De plaatsvervangend teambaas van Force India, Robert Fernley, geeft aan erg trots te zijn op de prestatie van Ocon. De Fransman heeft volgens hem 'geweldige inzet' laten zien. Ocon's teamgenoot Perez kwam niet verder dan de tiende tijd. Hij werd in de kwalificatie gedwarsboomd door Kevin Magnussen. Volgens Perez heeft dat moment ervoor gezorgd dat hij geen ideale ronde heeft kunnen rijden. Perez start twee plaatsen achter Ocon.

Ontdek het op Google Play