Renault 'maanden voor op schema' met betrouwbaarheid nieuwe motor

News


Joas van Wingerden

Renault 'maanden voor op schema' met betrouwbaarheid nieuwe motor

Volgens Renault gaat de ontwikkeling van de nieuwe motor zeer voorspoedig. Het testen van de betrouwbaarheid gebeurt nu al 'maanden eerder' dan vorig jaar. Het Franse merk heeft goede hoop voor volgend jaar.

Van pessimisme kun je Renault niet betichten. De Franse fabrikant laat via Autosport.com opnieuw hoopvolle geluiden horen over de F1-motor van volgend jaar. Volgens Renault's Cyril Abiteboul maakt men zich nog wel steeds zorgen om de onderdelen die dit seizoen niet betrouwbaar bleken, maar vergeleken met vorig jaar is het testen van de betrouwbaarheid 'maanden eerder', wat volgens Abiteboul hopelijk een positieve uitwerking heeft op de uiteindelijke kwaliteit. Volgend jaar moeten teams met drie motoren (nu zijn het er nog vier) het seizoen doorkomen, extra motorwissels worden bestraft. Abiteboul geeft aan dat, om daar op in te spelen, sommige onderdelen van de nieuwe motor wel tienduizenden kilometers meekunnen.

Abiteboul geeft aan dat Renault een stuk strenger deadlines gaat naleven. Mede daarom wordt er volgens hem keihard gewerkt om de betrouwbaarheid van de motor op orde te hebben vóór de tests die in de winter plaatsvinden. Zo hoopt Renault op tijd de kinderziektes aan te pakken. Red Bull Racing, één van de drie teams die de motor gaan gebruiken, heeft de ontwikkeling van hun auto óók naar voren geschoven. Daarmee komt er een wens van Max Verstappen uit; die gaf eerder al aan dat de auto in de basis beter wat vroeger klaar kan zijn om meer ruimte voor testritten en verdere afstelling van de auto over te houden.