Sirotkin: "De nieuwe auto is agressiever dan zijn voorganger"

News


Léon le Comte

Sirotkin: "De nieuwe auto is agressiever dan zijn voorganger"

Williams onthult op 15 als eerste Formule 1-team de nieuwe auto voor het 2018-seizoen. Nieuwbakken Williams-coureur Sergey Sirotkin is enthousiast over de FW41. Hij heeft de auto al in de windtunnel mogen aanschouwen.

Sirotkin verklaart tegenover Sport-Express dat hij al een tijd bezig is met het aankomende seizoen. Begin deze maand werd de samenwerking tussen Williams en Sirotkin officieel bekrachtigd. Maar de Rus is al veel langer voor Williams aan het werk. Tijdens de testen in Abu Dhabi na het reguliere seizoen heeft Sirotkin al de nodige werkzaamheden verricht voor Williams met het oog op aankomend seizoen. Zijn oordeel over de FW41 is positief. "Ik heb de auto gezien in de windtunnel. De nieuwe auto is agressiever dan zijn voorganger. De simulator bevestigd dat ook", aldus Sirotkin.

Hij rijdt dit jaar samen in één team met Lance Stroll. Daarvan is bekend dat vader Lawrence Stroll kan zwemmen in het geld. Er wordt gezegd dat Lance Stroll zijn plek bij Williams te danken heeft aan zijn steenrijke vader. Vooralsnog heeft Sirotkin weinig gemerkt van deze invloeden. "Ik merk daar zelf niets van. Ik werk iedere dag keihard en weet dat het team dat waardeert."

Robert Kubica zag zijn stoeltje bij Williams naar Sirotkin gaan. Kubica blijft dit seizoen wel verbonden aan Williams in de rol van testcoureur. De Russische coureur denkt dat Stroll en hij nog veel aan hem hebben. "Het is goed om iemand als Kubica in het team te hebben. Lance en ik kunnen veel van hem leren. Samen zullen we een goed team vormen", besloot Sirotkin.

Ontdek het op Google Play