Verstappen blikt terug op Singapore: "Vettel was heel erg gefocust op mij"

News


Jeen Grievink

Verstappen blikt terug op Singapore: "Vettel was heel erg gefocust op mij"

Het afgelopen jaar was voor Red Bull-coureur Max Verstappen een seizoen met zowel hoogte- als dieptepunten. Een enorme tegenslag die hem nog vers in het geheugen staat, is de crash in Singapore. In een uitgebreid interview voor Ziggo Sport blikt de 20-jarige Limburger terug op dit moment.

De Nederlander kende een dramatische start van het seizoen, mede door een gebrekkige Renault-motor, maar krabbelde na de zomerstop op. Rond die omslagperiode vond de startcrash in Singapore plaats. Verstappen werd in een sandwich geduwt door Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen, en dit ontvouwde zich in een driedubbele botsing. Alle betrokken coureurs hadden fikse schade en konden hun race vaarwel zeggen. Verstappen kan nog steeds balen als hij terugdenkt aan dit moment.

"Dat was niet top, na honderd meter was de race al voorbij", zo blikt hij terug. "Ik was iets beter weg dan Vettel, en die zag dat natuurlijk, want hij was heel erg focust op mij. Hij wist natuurlijk ook wel dat wij in de regen een goede kans zouden maken om te winnen. Dus hij begon mij af te knijpen, maar ik kon nergens naartoe want aan de andere kant zat Kimi, die ook een hele goede start had. Het resultaat was dat er geen plek meer was op een gegeven moment en toen was de race voor ons alle drie over."

Na afloop van de race was Verstappen woedend, maar hij koestert nu geen wrok meer naar zijn collega's van Ferrari. "Tot dan liep het seizoen nog niet heel lekker, maar zij zagen elkaar niet en deden het niet express. Het had natuurlijk anders kunnen aflopen, maar dat is nu eenmaal zo en dat is ook onderdeel van het racen. Dan krijg je soms dit soort dingen", aldus Verstappen.

Ontdek het op Google Play