Force India en Sauber trekken klacht over prijzengeld in bij EC

News


Jeen Grievink

Force India en Sauber trekken klacht over prijzengeld in bij EC

Ruim twee jaar geleden diende zowel Force India als Sauber een klacht in bij de Europese Commissie vanwege 'oneerlijke concurrentie'. Liberty Media is het gesprek aangegaan met beide partijen, en heeft de renstallen ervan kunnen overtuigen hun aanklacht in te trekken.

De Formule 1-teams van Force India en Sauber besloten ongeveer tweeënhalf jaar geleden een klacht in te dienen bij de Europese Commissie. Zij waren namelijk van mening dat het prijzengeld niet goed werd verdeeld en beschuldigde de leidinggevenden van de sport ervan dat zij aan 'oneerlijke' en 'anti-competitieve' concurrentie deden. Liberty Media is nu met de beide renstallen om tafel gegaan om de zaken op te helderen. Het Amerikaanse bedrijf kwam namelijk pas aan het roer nadat de aanklacht was ingediend.

Formule 1-baas Chase Carey heeft de Brits-Indiase formatie en haar Zwitserse collega ervan kunnen overtuigen dat de problemen worden opgelost. Zodoende is de aanklacht bij het EC ingetrokken, zo bevestigen beide renstallen in een persbericht. "We zijn zeer bemoedigd door de gesprekken die we hebben gehad met Carey", zo valt er te lezen. "De aanpak van de nieuwe eigenaren heeft transparantie gebracht in de sport en het illustreert de wil om het debat aan te gaan over verschillende essentiële zaken, zoals het verdelen van het prijzengeld, maar ook het onder controle houden van de kosten en de reglementen van de motor."

Force India en Sauber benadrukken dat hun klacht destijds zeker gegrond was, maar dat de frisse wind van Liberty Media ze heeft doen besluiten om de aanklacht in te trekken. "We steunen het proces van de transformatie binnen de sport en hebben daarmee dan ook onze klacht per direct ingetrokken."

Ontdek het op Google Play