Lauda koopt zijn opgerichte luchtvaartmaatschappij Niki terug

News


Léon le Comte

Lauda koopt zijn opgerichte luchtvaartmaatschappij Niki terug

Niki Lauda is opnieuw eigenaar geworden van luchtvaartmaatschappij Niki. Dit is dinsdagochtend bevestigd aan de diverse media. Lauda was in 2003 de grondlegger van de maatschappij.

Niki maakte onderdeel uit van het failliete Air Berlin als dochterondeneming. Naast Lauda waren er nog drie geïnteresseerde partijen. Het moederbedrijf van British Airways, IAG, deed een bod op Niki, maar deze werd niet geldig verklaard door de rechtbank van Oostenrijk. Ook prijsvechter RyanAir toonde interesse. Het Duitse Lutfhansa was dichtbij een overname, maar dat stuitte op verzet binnen de EU.

Lauda was al sinds september bezig om zijn 'kindje' weer terug te kopen. Het derde bod van de voormalig wereldkampioen werd als beste beoordeeld door de crediteuren. De curator liet weten dat de "aankoopprijs, het financieringsvermogen van de bieder en het behoud van zoveel mogelijk banen" de doorslag gaf voor de prijs die Lauda wilde betalen.

Tegenover ondermeer Speedweek.com liet de adviseur van Mercedes weten dat Niki vanuit Oostenrijk gaat opereren. "Niki zal in maart 2018 herleven als een Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij met het hoofdkantoor in Wenen. Niki gaat zich richten op de Oostenrijkse markt", aldus Lauda.

Het is niet bekend met welk bedrag is gemoeid voor de overname.

Ontdek het op Google Play