Wolff: 'Intense strijd tussen Hamilton en Rosberg was niet goed voor het team'

News


Jeen Grievink

Wolff: 'Intense strijd tussen Hamilton en Rosberg was niet goed voor het team'

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat hij met het rijdersduo Lewis Hamilton en Valtteri Bottas meer kan bereiken dan destijds het geval was met Nico Rosberg. De Duitser was, voor de komst van Bottas, teamgenoot van Hamilton, en de relatie tussen de twee was allerminst goed te noemen. Wolff legt uit waarom het met Bottas beter werkt.

Nico Rosberg kaapte in 2016 het kampioenschap weg voor de neus van Hamilton, nadat de twee elkaar een heel jaar flink op de huid hadden gezeten. Hoewel Mercedes enorm dominant was in dat jaar, liep lang niet alles zoals het zou moeten. Vooral tussen Rosberg en Hamilton boterde het vaak niet. De twee kregen het regelmatig met elkaar aan de stok, en dit zorgde ook binnen de paddock voor veel spanning. Die situatie is veranderd sinds de komst van Valtteri Bottas.

Na het behalen van de titel liet Rosberg weten afscheid te nemen van de Formule 1. De keuze kwam als donderslag bij heldere hemel, ook voor het team van Mercedes. Zij moesten plots op zoek naar een vervanger en kwamen uit bij Bottas, die overkwam van Williams Martini Racing. "Nico verraste ons. Er vond niet eens een discussie plaats en het was lastig om een goede opvolger te vinden", zo vertelde Wolff aan Motorsport.com.

Hoewel Bottas in alle haast werd aangesteld, heeft Mercedes nimmer spijt gehad van deze keuze. Wolff zegt dat de samenwerking met Hamilton goed verloopt. "In het verleden dachten we dat een intense strijd tussen teamgenoten goed was voor het team, omdat zij elkaar tot het gaatje konden laten gaan. Maar we hebben nu wel geleerd dat dat waarschijnlijk niet klopt", aldus Wolff. "De dynamiek die er is tussen Valtteri en Lewis heeft ervoor gezorgd dat we in staat waren om de auto op een efficiënte manier te ontwikkelen en twee titels te pakken."

Ontdek het op Google Play