Toro Rosso maakt onthullingsdatum nieuwe Formule 1-auto bekend

News


Joas van Wingerden

Toro Rosso maakt onthullingsdatum nieuwe Formule 1-auto bekend

Ferrari maakte al een maand geleden bekend dat het de nieuwe Formule 1-auto op 22 februari aan het grote publiek zal tonen. Nu is de tweede onthullingsdatum bekend; die van Toro Rosso. Het juniorenteam van Red Bull trekt op 25 februari het doek van de STR13. Dat is een dag voordat de wintertests beginnen.

Omdat de onthulling van de auto zo dicht op de eerste testdag in Barcelona gepland is, zal het geen verrassing zijn dat Toro Rosso haar nieuwe auto ook daar onthuld. Op het Circuit de Barcelona Catalunya kan de STR13 voor het eerst door het grote publiek aanschouwd worden. Het luidt het begin in van een nieuw tijdperk; Toro Rosso werkt vanaf dit jaar samen met motorfabrikant Honda. Dat leverde nog wel een uitdaging op: "De Honda-motor is een mooi verpakte power unit, maar is totaal anders vormgegeven", zo zei technisch directeur James Key tegen Motorsport.com. "De motor past niet in dezelfde ruimte. Het ontwerp van de auto zal fors aangepast moeten worden, willen we de motor er met succes in kunnen zetten."

Deze week werd bekend dat het gelukt is om de nieuwe auto voor te bereiden op de Honda-motor. In gesprek met Speedweek legt teambaas Franz Tost uit dat half februari de motor voor het eerst gestart wordt, terwijl deze in de auto zit. Amper twee weken later zal de auto voor het eerst de baan op gaan in Barcelona. Tost verwacht overigens geen grote verschuivingen in de krachtverdeling op de grid, maar hoopt op succes voor Red Bull's hoofdteam, Red Bull Racing: "Ik verwacht Mercedes nog steeds vooraan, maar heb de hoop dat Red Bull Racing en Ferrari ook kunnen vechten voor het kampioenschap. Als ik eerlijk ben, hoop ik meer op Red Bull Racing dan op Ferrari."

Ontdek het op Google Play