Tost steunt Toro Rosso-duo: "Kwamen in moeilijke periode in Formule 1 terecht"

News


Jeen Grievink

Tost steunt Toro Rosso-duo: "Kwamen in moeilijke periode in Formule 1 terecht"

Scuderia Toro Rosso-teambaas Franz Tost is zeer content met Pierre Gasly en Brendon Hartley als rijders voor het aankomende seizoen. De twee stapte eind vorig jaar al in bij het opleidingsteam van Red Bull, maar konden mede door technische problemen niet hun volledige potentieel laten zien.

Gasly was de eerste van het duo die mocht instappen bij Toro Rosso. De Fransman verving de teleurstellende Daniil Kvyat. Kort daarna kwam Brendon Hartley. De Nieuw-Zeelander kreeg het stoeltje van Carlos Sainz Jr toegewezen. De twee nieuwelingen deden hun uiterste best, maar konden nauwelijks imponeren. Grotendeels had dit te maken met de technische problemen waar Toro Rosso mee kampte. De krachtbron liet het vaak afweten en daarom moesten Gasly en Hartley ook dikwijls achteraan beginnen.

Ondanks het moeizame begin, heeft teambaas Franz Tost alle vertrouwen in het duo. "Pierre en Brendon kwamen in een moeilijke periode in de Formule 1 terecht", zo legt hij uit aan RACER. "Onze auto was toen niet meer zo competitief als dat in het begin van het seizoen het geval was. We brachten wel nieuwe onderdelen en updates, maar de concurrentie deed dat gewoonweg beter."

De technische problemen die ervoor zorgde dat Gasly en Hartley vaak achteraan moesten beginnen, hebben ervoor gezorgd dat het duo niet rustig de tijd kreeg om te aarden. "Dat maakte het niet makkelijk voor ze. Het is altijd lastig om ergens tussentijds in te stappen. De andere rijders hebben al duizenden kilometers gemaakt en zijn volledig ingereden met hun auto. Als nieuwkomer moet je dan van goede huize komen", zo stelt Tost, die verwacht dat de twee zich aankomend seizoen zullen bewijzen: "Ze zijn allebei ontzettend snel."

Ontdek het op Google Play