Kimi Räikkönen: 'Als je niet wint bij een topteam, heb je gefaald'

News


Joas van Wingerden

Kimi Räikkönen: 'Als je niet wint bij een topteam, heb je gefaald'

Ferrari-coureur Kimi Räikkönen krijgt waarschijnlijk komend seizoen zijn laatste kans om zich nog te bewijzen bij Ferrari. De Finse coureur wist afgelopen seizoen opnieuw niet echt indruk te maken en eindigde het seizoen maar nipt voor Daniel Ricciardo, die met veel meer tegenslag te kampen kreeg. Räikkönen zelf ziet ook in dat het beter moet.

Ferrari-baas Sergio Marchionne sprak eerder deze week zijn toekomstvisie op Kimi Räikkönen's plek bij het Formule 1-team van Ferrari uit: "Waarschijnlijk is 2018 het laatste seizoen om de sleutel naar succes te vinden, dat moeten we proberen. Het zou jammer zijn als hij uit de Formule 1 verdwijnt zonder zijn volledige potentie te tonen. Als het goed gaat, is het een genot om hem te zien rijden, maar af en toe lijkt hij even een pauze te nemen. Hij moet consistenter worden in zijn prestaties en overal rijden zoals in Monaco." Räikkönen zelf ziet ook in dat hij afgelopen seizoen opnieuw moeite had om optimaal te presteren: "Vaak als ik nog net een beetje probeer te pushen, sluipt er wel eens een foutje in. Dat kost dan een paar tienden van een seconde, maar op papier ziet het erger uit dan het eigenlijk is," zegt hij tegen Motorsport.com.

Hoewel het volgens de 'Ice Man' dus nog wel minder erg is dan het lijkt, is hij zich er naar eigen zeggen van bewust dat het beter moet: "Je rijdt voor een topteam, dus dan wil je altijd winnen. Je hebt simpel gezegd gefaald als het niet lukt," oordeelt Räikkönen glashelder. "Volgend jaar proberen we het opnieuw. We blijven vechten en het is te hopen dat het dan wat brengt."

Ontdek het op Google Play