Esteban Ocon: "Het beste seizoen ooit voor Force India"

News


Jeen Grievink

Esteban Ocon: "Het beste seizoen ooit voor Force India"

Force India-coureur Esteban Ocon is ervan overtuigd dat zijn team afgelopen jaar het beste seizoen ooit heeft gedraaid. In het kampioenschap bij de rijders eindigde Ocon en Perez op de respectievelijke zevende en achtste plaats, terwijl ze bij de constructeurs zeer overtuigd de vierde stek wisten te veroveren. De Fransman hoopt deze lijn door te kunnen trekken in het nieuwe jaar.

Het Force India F1 Team maakt sinds 2008 onderdeel uit van de Formule 1. De Indiase renstal is ontstaan nadat Michiel Mol en Vijay Mallya in 2007 besloten het Formule 1-team van Spyker over te nemen. Mallya, de bekende zakenman uit India, heeft het meerderheidsbelang in handen. In totaal reed het team 191 races en stond het vijfmaal op het podium. Er werden in de loop der jaren 987 punten bij elkaar gesprokkeld. Veel van deze punten werden in het afgelopen seizoen verzameld: namelijk 187.

Esteban Ocon bracht 87 punten in het laatje voor zijn werkgever en spreekt van het beste seizoen ooit voor Force India. "Voor ons team is dit het beste seizoen ooit, we verbeteren ons elk jaar", zo laat hij weten aan onder meer GPUpdate. "Als we net zoveel geld te besteden zouden hebben als de andere teams, dan zouden we mensen pas echt verbazen." Maar verbazen deed Ocon de mensen ook dit seizoen al. In zijn eerste volledige Formule 1-seizoen liet hij zien een enorm talent te zijn.

"Ik ben erg tevreden over hoe ik mezelf heb verbeterd, hoe ik dingen heb geleerd en hoe alles in de loop der tijd mij steeds makkelijker afging", zo legt Ocon uit. "Vooral na de zomerstop, want toen kwam ik soms voor de tweede keer op een circuit." Door zijn goede prestaties zijn de verwachtingen toegenomen, maar daar maakt de Fransman zich niet druk om. "Ik voel geen extra druk. Wanneer iedereen naar je kijkt en extra dingen verwacht, dan is dat in mijn ogen alleen maar positief", aldus Ocon.

Ontdek het op Google Play