'Liberty Media onderneemt volgende stap voor meer races in de Verenigde Staten'

News


Léon le Comte

'Liberty Media onderneemt volgende stap voor meer races in de Verenigde Staten'

Speedweek meldt dat Liberty Media het proces in gang heeft gezet om een Grand Prix te mogen organiseren in New York, Las Vegas en Miami. Het gaat daarbij om de rechten voor de merknamen van deze metropolen.

Liberty Media heeft de rechten voor de merknamen van deze drie steden nodig om bijvoorbeeld merchandise te verkopen van deze evenementen. De eigenaar van de Formule 1 heeft er geen geheim gemaakt ambitie te hebben om het aantal races in de Verenigde Staten uit te breiden. De voorkeur van Liberty Media ligt bij een straatrace. Naast New York, Las Vegas en Miami wordt ook Los Angeles genoemd.

In augustus liet de baas van de Formule, Chase Carey, in gesprek met Racer weten: "Inzake de Verenigde Staten zijn er vier steden interessant voor ons. Het gaat daarbij om New York, Miami, Los Angeles en Las Vegas."

In Miami zit men niet te wachten op een race in de stad. Dit najaar plaatsten inwoners van Miami advertenties in de plaatselijk krant met teksten als: 'Say no to Formula One Closing Miami Streets'.
.
Zie hieronder de advertentie die de inwoners plaatsten.

Ontdek het op Google Play