Brawn: 'Wil Porsche en Lamborghini graag in Formule 1'

News


Joas van Wingerden

Brawn: 'Wil Porsche en Lamborghini graag in Formule 1'

Ross Brawn, sportief-directeur van de Formule 1, ziet graag in de toekomst meer vooraanstaande merken in de Formule 1. Volgens Brawn moeten de nieuwe reglementen ervoor zorgen dat grote namen over de streep getrokken worden.

Eén van de voordelen die de nieuwe motorreglementen per 2021 met zich moet brengen, is het aantrekken van meer partijen naar de Formule 1 die daar nu nog buiten staan. Vanwege een meer gestandaardiseerde, goedkopere en eenvoudigere motor, moet de drempel lager komen te liggen. Sportief-directeur Ross Brawn noemt in gesprek met Sport Bild een aantal grote namen waarvan hij hoopt dat ze op den duur naar de sport komen: "Er zijn meerdere premiummerken die ik graag in de Formule 1 zou zien. Daar is Porsche er één van, maar ook Aston Martin en Lamborghini." Aston Martin overweegt al serieus om als motorleverancier aan de slag te gaan in de sport, Porsche blijft nog geheimzinnig en Lamborghini zou alleen nog maar een verkennend gesprek hebben gehad.

Volgens Brawn moet er echt iets grondig veranderen ten opzichte van de huidige situatie met de motoren, omdat al deze fabrikanten zoals het er nu voor staat in de sport, nog niet geïnteresseerd zijn: "Daarom moeten de motoren goedkoper en eenvoudiger worden." De huidige Formule 1-motor wordt veel bekrititseerd, omdat het een te complexe en dure krachtbron zou zijn. Vooral de MGU-H, die de turbo een elektrische boost geeft, zorgt voor hoofdbrekens vanwege de hoge ontwikkelingskosten en de regelmatig gebrekkige betrouwbaarheid.