Christian Horner: "We hadden het seizoen met een beter resultaat willen afsluiten"

News


Léon le Comte

Christian Horner: "We hadden het seizoen met een beter resultaat willen afsluiten"

Door het uitvallen van Ricciardo en Verstappen die niet de strijd aan kon gaan met Räikkönen kende Red Bull een redelijk grijze laatste Grand Prix. Het was niet de race waar teambaas Christian Horner vooraf op had gehoopt. Hij had graag meer spektakel gezien.

Maar het bleek op het Yas Marina circuit niet mogelijk om het spektakel te bieden. De baan in Abu Dhabi geeft nauwelijks de mogelijkheid om in te halen. Het gat tussen de Ferrari van Räikkönen en de RB13 van Verstappen was te groot. Om de Finse coureur te verrassen ging Verstappen eerder dan verwacht naar binnen voor een pitstop. Maar ook dat bleek niet voldoende om Räikkönen te passeren. "Max probeerde de undercut bij Räikkönen in ronde vijftien. Ondanks de snelste pitstop van het jaar was het niet voldoende om Kimi voor te blijven", zei Horner in gesprek met Motorsport.com.

Horner had graag meer spanning gezien tijdens de race. "Het is jammer dat we geen betere show konden laten zien, maar dit circuit is niet geschikt om snel binnen de seconde te rijden." Ten slotte maakte de teambaas van Red Bull de balans van dit jaar op. Na een zeer moeizaam begin van het seizoen herstelde Red Bull zich. "We hadden met een beter resultaat willen afsluiten. Maar als ik terugkijk op afgelopen jaar dan kunnen we met drie overwinningen en dertien podiumplaatsen veel positieve punten meenemen naar volgend jaar", aldus Horner, die daaraan toevoegde dat Red Bull zijn lessen heeft geleerd van de uitvalbeurten dit jaar.