Verstappen niet tevreden met P6: "We kregen de balans niet voor elkaar"

News


Léon le Comte

Verstappen niet tevreden met P6: "We kregen de balans niet voor elkaar"

Max Verstappen was niet blij na de kwalificatie in Abu Dhabi. De Red Bull-coureur start morgen op de zesde plek en was duidelijk langzamer dan de coureurs die voor hem starten.

Voor de camera van Ziggo Sport gaf Verstappen aan dat het vandaag én gisteren de RB13 niet lekker liep. Dat had te maken met de balans van de auto. "We kregen de balans niet voor elkaar. Ik probeerde om zo'n goed mogelijk rondje te rijden, maar als het niet gaat moet je ook accepteren dat het niet gaat", was Verstappen duidelijk in zijn oordeel over de verreden kwalificatie.

Tijdens de kwalificatie kon Verstappen geen dingen vinden die de balans van de RB13 zouden verbeteren. Hij bleef aan het klungelen. "Die laatste run was dan redelijk, maar ook daar was ik niet tevreden over de balans van de auto. Hele tijd glijden, geen grip achter, dan weer overstuur in de volgende bocht", somde Verstappen de problemen van zijn bolide op.

Bekijk hieronder het volledige interview van Verstappen met Jack Plooij, waarin hij aangeeft weinig vertrouwen te hebben nog een paar plekken op te schuiven morgen.

Ontdek het op Google Play