Red Bull Racing en Aston Martin komen met circuitversie van Valkyrie

News


Joas van Wingerden

Red Bull Racing en Aston Martin komen met circuitversie van Valkyrie

Het meest concrete project dat voortgekomen is uit de samenwerking tussen Red Bull Racing en Aston Martin is de Valkyrie hypercar. Er komt een speciale circuitversie van die auto, waarvan Aston Martin nu de eerste afbeeldingen deelt.

De intensieve samenwerking tussen Red Bull Racing en Aston Martin leidde dit jaar tot de Valkyrie. Dat is een extreem krachtige sportauto die gebruikmaakt van Formule 1-techniek. De Valkyrie heeft een hybride aandrijflijn, bestaande uit een 6,5-liter V12-motor van Cosworth die is voorzien van een zogenoemd KERS-systeem. Dat is vergelijkbaar met de MGU-K in Formule 1-auto's, waarmee de auto tijdens het rijden elektriciteit genereert dat vervolgens gebruikt kan worden voor extra vermogen. Het vermogen zou uitkomen op ruim 1.148 pk. Adrian Newey, verantwoordelijk voor de ontwerpen van de F1-auto's van Red Bull Racing, ontwierp ook de Valkyrie.

Er komt nu een speciale gelimiteerde versie van de Valkyrie, die puur voor op het circuit bedoeld is. De 'gewone' Valkyrie is al beperkt tot 150 straatlegale exemplaren, maar van de circuitversie komen er maar 25. De topsnelheid van de extremere Valkyrie zou boven de 400 km/h liggen. Hij is lichter dan de reguliere Valkyrie en zal ongetwijfeld ook over diverse aanpassingen beschikken voor op het circuit, zoals een nog agressiever afgesteld onderstel, minder luxe om gewicht te besparen en speciale racestoelen. De auto krijgt ook een aangepast uitlaatsysteem, waarmee de V12 nog meer geluid zal maken dan in de straatlegale Valkyrie. In 2020 begint Aston Martin met de levering en alle exemplaren zijn nu al uitverkocht!

Ontdek het op Google Play