Grosjean: 'Onervaren duo bij Toro Rosso kan Haas plaats opleveren'

News


Joas van Wingerden

Grosjean: 'Onervaren duo bij Toro Rosso kan Haas plaats opleveren'

Haas-coureur Romain Grosjean ziet de nieuwe line-up van Toro Rosso als een buitenkans voor zijn team. De Fransman stelt dat het ervoor kan zorgen dat Haas nog een plaats kan winnen in het constructeurskampioenschap de komende twee races.

De puntenverschillen tussen Toro Rosso, Renault en Haas zijn gering. Het gaat om respectievelijk de 6e, 7e en 8e plaats in het constructeurskampioenschap. Hoewel Renault slechts één punt voor staat op Haas, verwacht Romain Grosjean dat het team vooral kan profiteren van de huidige staat van Toro Rosso. Op de website van Haas verklaart hij: "Ik denk dat van die teams Renault het snelste is. Ze hebben het hele seizoen al een goede auto, hoewel het de afgelopen races wat moeilijker ging. Daardoor hebben wij de aansluiting gehouden." Toch denkt Grosjean dat Haas uiteindelijk niet meer voorbij Renault kan komen, maar datzelfde geldt volgens hem niet per se voor Toro Rosso: "Toro Rosso is het team waar we voor kunnen gaan. Ze presteren niet beter dan wij en ze hebben minder ervaren coureurs."

Grosjean hoopt komend weekend een beter weekend te hebben dan vorig jaar. Toen verscheen hij niet eens aan de start van de Grand Prix in Brazilië. De hoogste positie die hij op Interlagos haalde, was de negende plaats in 2015. Destijds reed hij nog voor Lotus. Slechts twee keer haalde hij de finish, de andere drie keren viel hij uit met motorpech of vanwege een ongeluk tijdens de race.

Ontdek het op Google Play