Red Bull: 'Flinke vooruitgang dankzij betere brandstof'

News


Joas van Wingerden

Red Bull: 'Flinke vooruitgang dankzij betere brandstof'

Volgens Red Bull Racing is de sterk verbeterde snelheid van de RB13 voor een groot deel te danken aan verbeterde brandstof. Leverancier Esso heeft volgens hoofdingenieur Paul Monaghan de zaken goed op orde. Het levert volgens hem zelfs in sommige situaties één plek in de startopstelling op, ten opzichte van het begin van het seizoen.

Red Bull Racing is behoorlijk te spreken over de samenwerking met Esso. Sinds dit seizoen werken de twee samen en levert Esso benzine en olie aan het team van Verstappen en Ricciardo. Monoghan verklaart aan Motorsport-total dat er in Singapore een verbeterde brandstof is geïntroduceerd, die duidelijk zorgt voor meer snelheid. Hij geeft het ook als verklaring voor het succesvolle tempo in Japan en Maleisië. Het zou volgens Esso's moederbedrijf Exxon Mobil zorgen voor een toename van een halve pk in het motorvermogen.

Esso is momenteel druk bezig met het klaarmaken van verschillende brandstofmengsels voor het volgende seizoen. Binnenkort kunnen die voor het eerst getest worden in de nieuwe Renaultmotor die volgend jaar in de Red Bulls komt te liggen. Het bedrijf verwacht nog voor het einde van het seizoen klaar te zijn en in staat te zijn om komend seizoen 'minstens twee updates' te kunnen introduceren. Het helpt volgens Exxon Mobil mee dat de samenwerking tussen hen en Red Bull steeds meer op zijn plek begint te vallen.