Massa snapt niet dat Williams overweegt voor een ander te kiezen

News


Léon le Comte

Massa snapt niet dat Williams overweegt voor een ander te kiezen

Voor het stoeltje naast Lance Stroll bij Williams zijn er drie gedadigden. Eén van hen is Felipe Massa. De Braziliaan zit het niet lekker dat Williams aankomende week gaat testen met Robert Kubica en Paul di Resta.

Massa zegt dat hij een grote invloed heeft dit seizoen op de ontwikkeling van Lance Stroll. Het ziet dan ook geen reden waarom Williams voor iemand anders zou moeten kiezen. Tegenover Motosport.com zegt Massa: "Het is frusterend dat het team voor een andere richting kiest. Het zal slechter uitpakken dan wanneer het huidige team behouden blijft." De Williams-coureur is tevreden over wat hij tot nu toe laat zien. Stroll en hij vormen een goed koppel, vindt Massa. "Lance ontwikkelt zich goed. Om eerlijk te zijn laat ik ook goede dingen zien. De koers die het team nu vaart is positief."

Mocht Williams ervoor kiezen om Massa te laten gaan en te kiezen voor Di Resta of Kubica, ziet hij het somber in voor de Britse renstal. "Als het team besluit om wijzigingen door te voeren kost het ze meer dan om mij te behouden." Volgens Massa wil teambaas Paddy Lowe hem wel behouden, maar spelen er andere belangen op de achtergrond. Hij zegt dat Lowe weet wat die aan Massa heeft en dat niet alleen zijn beslissing is om hem te behouden voor Williams of voor een andere coureur te kiezen.

Lance Stroll liet zich eerder deze week uit over de rol van Massa binnen Williams. Hij zei dat de Braziliaanse courer eerder een meetlat is voor hem dan een leermeester.

Ontdek het op Google Play