Horner: 'We willen Verstappen en Ricciardo voor lange termijn'

News


Joas van Wingerden

Horner: 'We willen Verstappen en Ricciardo voor lange termijn'

Bij Red Bull Racing is men helemaal in hun nopjes met Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Teambaas Christian Horner maakt duidelijk dat ze bij de renstal graag langer doorgaan met de twee dan in hun contract is vastgelegd.

Christian Horner is helder over de toekomst van Verstappen en Ricciardo: "Laat ik er duidelijk over zijn; we willen voor de lange termijn verder met Max en Daniel," zo zegt de Brit volgens De Telegraaf. Ricciardo's contract loopt na 2018 af en Max heeft clausules in zijn contract die het tegen die tijd ook mogelijk maken om over te stappen. Horner hoopt echter dat de twee bij elkaar blijven bij Red Bull en daar heeft hij een duidelijke reden voor: "Beiden hebben het naar hun zin bij ons en de dynamiek tussen die twee met de ervaring van Daniel en het jeugdige enthousiasme van Max werkt zeer goed."

Het wordt nog wel spannend voor Red Bull of de twee teammaatjes daadwerkelijk blijven. Verstappen heeft al aangegeven volgend jaar een auto te willen hebben waarmee hij een gooi naar het kampioenschap kan doen en ook Ricciardo sprak eerder al zijn zorgen uit over het niveau van Red Bull. Mercedes zou volgens de laatste geruchten Max in 2019 al een stoeltje willen aanbieden en Ricciardo wordt gelinkt aan een overname door Ferrari. Toch sprak de Australiër afgelopen week nog uit dat hij 'niet uitsluit dat hij na 2018 nog voor Red Bull rijdt'. Het is te hopen voor het team dat de auto van komend seizoen het vrolijkste duo van het veld weet te overtuigen.

Ontdek het op Google Play