Paddy Lowe: "Massa nog steeds heel hoog op ons lijstje"

News


Joas van Wingerden

Paddy Lowe: "Massa nog steeds heel hoog op ons lijstje"

De teambaas van Williams heeft zich uitgelaten over de teamsamenstelling van volgend jaar. Zoals verwacht zullen inderdaad Robert Kubica en Paul Di Resta de strijd aangaan voor een stoeltje, maar of dat stoeltje überhaupt vrijkomt....

Tijdens de persconferentie na de vrije training werd Lowe gevraagd naar de Williams-coureurs van volgend jaar. De grote vraag is natuurlijk wie er naast Stroll zal rijden. Lowe bevestigde dat Paul Di Resta en Robert Kubica kans maken op de positie. Zij zullen allebei binnenkort laten zien wat ze in huis hebben. Wat er tijdens de tests gebeurt en met welke auto ze gaan rijden, wilde Lowe niet kwijt. Wel verklaarde hij dat de beide oud-coureurs niet de enige kandidaten zijn. Er is een 'brede keuze', dus er worden nog meer mensen overwogen.

De grote onzekere in dit hele geheel is natuurlijk Felipe Massa. De coureur werd vorig jaar teruggeroepen naar Williams, nadat hij zijn afscheid van de sport beleefde in Brazilië. Massa heeft de smaak weer te pakken en wil dolgraag nog een jaar verder bij Williams. Gisteren gaf de 36-jarige Braziliaan al aan dat hij zich desalniettemin geen zorgen over zijn toekomst maakt. Massa stelt dat Williams 'weet wat hij te bieden heeft'. Verder verwacht hij niet dat ze grote conclusies kunnen trekken uit tests van andere coureurs 'in een oude auto'. Naar verluidt zouden Di Resta en Kubica namelijk in de auto uit 2014 gaan testrijden. Lowe heeft wel wat te zeggen over de toekomst van Massa: "Natuurlijk staat Felipe heel, heel erg hoog op ons lijstje. Toch zijn we het aan onszelf verplicht om ook andere opties te overwegen".

Ontdek het op Google Play