Jos Verstappen: "Max heeft de moed nooit laten zakken"

News


Joas van Wingerden

Jos Verstappen: "Max heeft de moed nooit laten zakken"

Volgens Jos Verstappen heeft zijn zoon Max de moed nooit laten zakken, ondanks de pech die hij dit seizoen heeft gehad. Hij heeft 'het vertrouwen in Red Bull gehouden' en dat betaalt zich nu uit. Verstappen senior vindt dat Red Bull Racing echt de goede kant op gaat.

Jos Verstappen liet eerder al weten dat hij de zege in Maleisië sterker vond dan die in Barcelona. "De zege in Barcelona was emotioneler omdat het de eerste keer was en hij het nieuw bij het team kwam. Maar deze zege is meer solide," zei hij toen in gesprek met Motorsport.com. Hij heeft het medium nu nog meer te melden: "Je kunt zien dat hij steeds sterker wordt, want hij blijft hard werken en houdt het vertrouwen."

Volgens Jos blijft het team van Max ook keihard werken om de auto constant te verbeteren. "De auto wordt steeds beter en dan is dit (de zege in Maleisië, red.) het resultaat," aldus een positieve Verstappen. De oud-coureur is vooral heel blij voor zijn zoon, die 'een erg zware tijd' achter de rug heeft.

Toch is de vader van Max nuchter over de inhaalactie op Hamilton, want Max 'is zich ervan bewust dat hij goed kan rijden'. Na de succesvolle kwalificatie was het volgens Verstappen duidelijk dat er genoeg mogelijk was tijdens de race. Red Bull zit volgens hem nu dicht op de leiders. De grote afwezige voorin was natuurlijk lange tijd Ferrari, maar dat Vettel alsnog zo snel was, had volgens Verstappen te maken met de bandenstrategie. Vettel ging over op de snellere supersofts in een fase van de wedstrijd waarin de auto al lichter is door brandstofverbruik. Red Bull's teambaas Christian Horner gaf eerder eenzelfde verklaring voor de snelheid van de Ferrari-coureur.

Ontdek het op Google Play