'Slechte prestaties Ferrari niet te wijten aan managementstijl Marchionne'

News


Léon le Comte

'Slechte prestaties Ferrari niet te wijten aan managementstijl Marchionne'

Sergio Marchionne staat bekend als iemand die geen blad voor de mond neemt. Hij zegt waar het op staat. Dat kan voor druk zorgen bij de coureurs. Maar dat is volgens Toto Wolff niet de reden dat Ferrari in elkaar zakte afgelopen seizoen.

Na het debacle in Azië dreigde Marchionne met wijzigingen in het personeelsbestand en uitte hij flinke kritiek op de betrouwbaarheidsproblemen. Ook de positie van Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene kwam onder druk te staan. Het gaat Toto Wolff te ver dat Mercedes heeft geprofiteerd van de kritische houding van Marchionne. Hij erkent dat Marchionne een andere stijl van managen heeft, maar dat heeft volgens Wolff geen invloed gehad op de prestaties van de Ferrari-coureurs. "Marchionne is één van de meest succesvolle zakenmannen die ik ooit heb ontmoet en heeft één van de scherpste geesten die ik heb gezien. Vooralsnog werkt zijn stijl bij Ferrari. Je kunt niet zeggen dat de prestaties van Ferrari te wijten zijn aan de druk die ontstond. Dat is mij te simpel", zei Wolff in gesprek met Motorsport.com.

Wolff geeft aan wat het verschil tussen Mercedes en Ferrari. Bij Ferrari wordt de druk vooral van buitenaf opgevoerd. Dat gebeurt bij Mercedes ook wel, maar de interne kritiek blijft binnenskamers. "Wij hebben het motto: Als je iets ziet, zeg het dan fixen we het. Dat betekent dat je een veilige omgeving moet creëeren waarin iedereen veilig kan spreken. Je moet je blijven ontwikkelen als team", aldus de teambaas van de Zilverpijlen over de managementstijl bij Mercedes.

Ontdek het op Google Play