Ferrari-president: "Ware kampioenen zijn leiders en nemen verantwoordelijkheid"

News


Jeen Grievink

Ferrari-president: "Ware kampioenen zijn leiders en nemen verantwoordelijkheid"

Sergio Marchionne heeft zich uitgesproken over de karaktereigenschappen en kwaliteiten die iemand moet hebben om een echte kampioen te zijn. De topman van Ferrari sprak deze woorden naar aanleiding van de 40ste verjaardag van Juventus-doelman Gianluigi Buffon.

Gianluigi Buffon is een cultheld in Italië en staat wereldwijd bekend als één van de beste keepers die het voetbal ooit gekend heeft. De doelman van Juventus is vandaag 40 jaar geworden en dat is een zeer respectabele leeftijd voor een keeper in het betaalde voetbal. Ferrari-president Sergio Marchionne heeft zich in het kader van deze verjaardag uitgelaten over hoe een ware kampioen er in zijn ogen uitziet. Buffon voldoet aan dit profiel, en zeer waarschijnlijk vindt Marchionne ook zijn huidige rijders, Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen, in deze profielschets passen.

"Echte kampioenen zijn ook geweldige mensen", zo begint Marchionne ten overstaan van Gazzetta dello Sport. "Ze zijn in staat moeilijke beslissingen te nemen, hun fouten te erkennen en werken nog harder nadat ze een tegenslag hebben gehad. Ze delen hun behaalde successen met collega's, ze zijn leiders en nemen in elke situatie hun verantwoordelijkheid. Daarmee dwingen ze respect af bij zowel hun collega's als hun rivalen."

Captain. Leader. One of a kind. Happy birthday @gianluigibuffon! ????????

Een bericht gedeeld door Juventus Football Club (@juventus) op 28 Jan 2018 om 12:59 (PST)

Ontdek het op Google Play