Verstappen: 'Ik heb geen vrienden in F1, relatie met Ricciardo is uniek'

News


Jeen Grievink

Verstappen: 'Ik heb geen vrienden in F1, relatie met Ricciardo is uniek'

Max Verstappen laat zich in een openhartig interview met Wilfried de Jong uit over zijn relatie met andere coureurs in de Formule 1. De Nederlander geeft aan een unieke relatie te hebben met teamgenoot Daniel Ricciardo, maar zegt verder geen vrienden te hebben op de grid.

Verstappen en Ricciardo werden in 2016 teamgenoten van elkaar bij Red Bull Racing, toen de Nederlander van Scuderia Toro Rosso werd overgeheveld naar de grootmacht. Dit gebeurde voorafgaand aan het raceweekend in Barcelona. Sinds de Nederlander aan de zijde van rijdt van de Australiër, is de relatie eigenlijk altijd goed geweest. In de media wordt het duo dikwijls omschreven als de meest komische rijders op de grid. Verstappen vindt zijn relatie met Ricciardo ook echt uniek.

"De vriendschap tussen mij en Ricciardo als teamgenoten is extreem goed", zo vertelt Verstappen. "Normaal gezien ben je niet zo heel goed bevriend met je teamgenoot, natuurlijk praat je met elkaar en zeg je elkaar gedag, maar over het algemeen ga je allebei wel een beetje je eigen weg. Echter, ik kan het gewoon supergoed met hem (Ricciardo) opschieten. Het is een hele ontspannen kerel."

De Nederlander verwacht ook niet dat een relatie zoals hij die heeft met Ricciardo, nog snel zal voorkomen in de Formule 1. "Ik denk niet dat je dat nog snel weer gaat zien, zo'n relatie tussen twee teamgenoten", zo zegt Verstappen. Volgens hem komt dit gewoon niet vaak voor in deze tak van sport: "Nee, absoluut niet."

Hoewel Verstappen en Ricciardo binnen hun werk enorm close met elkaar zijn, zoeken ze elkaar buiten de baan niet vaak op. Op de vraag of de twee vrienden van elkaar zijn, antwoordt Verstappen dan ook: "Het is niet zo dat ik met hem op stap ga of dingen ga doen, maar op het circuit wel ja." Of er ook andere coureurs zijn waarmee hij een vriendschap heeft, is de Nederlander duidelijk: "Nee, niet echt. Er is ook eigenlijk niet echt veel tijd voor."

Ontdek het op Google Play