Sergio Marchionne: 'Maserati eerder in Formule 1 dan in Formule E'

News


Joas van Wingerden

Sergio Marchionne: 'Maserati eerder in Formule 1 dan in Formule E'

Ferrari-baas en Fiat Chrysler-CEO Sergio Marchionne heeft zich opnieuw uitgelaten over een mogelijk komst van Maserati naar de Formule 1. Alfa Romeo, dat ook onder zijn verantwoordelijkheid valt, keert dit jaar al terug, maar het lijkt erop dat Marchionne op meer aast. Volgens de topman zou een samenwerking van Maserati met het Formule 1-team van Haas het meest logisch zijn.

Sergio Marchionne is deze week aanwezig bij de North American Internation Auto Show in Detroit, waar merken van zijn concern Fiat Chrysler ook sterk vertegenwoordigd zijn. Eén daarvan is Maserati. Marchionne werd over een mogelijke toekomst van dat merk in de Formule E gevraagd door Italiaanse journalisten en daarop reageerde de CEO: "Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat een samenwerkingsverband in de Formule 1 met Haas misschien beter is. Het kan een goed project zijn." Daarbij stelde Marchionne ook dat Alfa Romeo misschien in de toekomst ook wel een plek vindt in het Indycar-kampioenschap als partner van het Italiaanse Dallara.

In gesprek met Speedweek legde Marchionne al eens uit hoe serieus een mogelijke toekomst van Maserati in de Formule 1 is: "Er bestaat inderdaad een kans dat ook Maserati terugkeert. Allereerst moeten we echter zien hoe het Alfa Romeo vergaat in de Formule 1. Twee merken tegelijk introduceren in de Formule 1 zou, zonder te weten hoe het uitpakt, niet erg zinvol zijn. Op dit moment is het meer iets dat in mijn hoofd zit, want een concreet plan is er nog niet." Al in de jaren 40 deed Maserati mee en in 1957 werd Juan Manuel Fangio wereldkampioen met het team. Eind jaren 60 verdween de naam uit de sport.

Ontdek het op Google Play