De Vries houdt hoop op de Formule 1: 'Afgelopen seizoen gepresteerd met minimale middelen'

News


Léon le Comte

De Vries houdt hoop op de Formule 1: 'Afgelopen seizoen gepresteerd met minimale middelen'

Nyck de Vries was afgelopen maandag te gast in het Ziggo-programma Peptalk. Er was genoeg te bespreken rondom het racetalent. De geboren Frieslander hoopt nog steeds op een plekje in de Formule 1.

De ambitie van De Vries ligt in de Formule 1. Dat heeft hij ook al meerdere keren laten weten. Afgelopen weekend maakte hij kennis met een tot dan toe nog onbekende klasse. Voor Audi testte in hij een bolide uit de Formule E. Helaas voor De Vries en Audi kwam hij niet verder dan twee installatierondjes. Waar de 22-jarige De Vries maandagavond vooral over sprak was zijn toekomst.

De route die Verstappen heeft afgelegd om in de Formule 1 in te komen is uitzonderlijk. Op zo'n jonge leeftijd debuteren in de hoogste klasse zal iemand hem niet snel nadoen. De Vries kan wel eens de volgende Nederlander worden die we mogen begroeten in de Formule 1. Aankomend jaar komt De Vries uit in de Formule 2 namens PREMA. Het team dat de laatste twee kampioenschappen in de Formule 2 won. Dat geeft De Vries het vertrouwen om ook op korte termijn in de Formule 1 te debuteren.

Daarnaast wil het ambitieuze racetalent graag een gooi doen naar de titel in de Formule 2. Een kampioenschap in de Formule 2 is bijna een garantie voor een stoeltje in de hoogste raceklasse, zo heeft het verleden uitgewezen.

Ontdek het op Google Play