Leclerc over verwachtingen met Sauber: "Nieuwe motor moet ons gaan helpen"

News


Jeen Grievink

Leclerc over verwachtingen met Sauber: "Nieuwe motor moet ons gaan helpen"

Het Formule 1-team van Sauber zal volgend seizoen vertegenwoordigd worden door een nieuw gezicht. Charles Leclerc mag namelijk in het zitje kruipen die afgelopen jaar was toegewezen aan Pascal Wehrlein. Voor de Monegak zal het zijn debuut in de Formule 1 worden en hij heeft er dan ook veel zin in. Aan een voorspelling waagt hij zich echter niet.

In het afgelopen seizoen werd duidelijk dat Sauber haar banden met Ferrari ging versterken. De twee teams zijn nauwer gaan samenwerken en Sauber is in de naam van Alfa Romeo ook voorzien van een nieuwe titelsponsor. Daarnaast werd er een nieuwe coureur aangesteld. Pascal Wehrlein, die het toch beter deed dan teamgenoot Marcus Ericsson, moest het schip ruimen en werd vervangen door regerend Formule 2-kampioen Charles Leclerc.

Op 25 maart 2018 zal de 20-jarige Monegask zijn debuut gaan maken tijdens de seizoensopener in Australië. Leclerc heeft er veelzin in, maar durft geen voorspellingen te doen. "Dat is altijd lastig in de Formule 1. Je kunt het pas beter zeggen op het moment dat je met de nieuwe wagen op de baan mag", zo zegt hij in gesprek met GPUpdate. "In de juniorklassen kan je bepaalde verwachtingen hebben, maar daar zijn de verschillen een stuk kleiner."

Het talent uit de Ferrari Driver Academy heeft er echter wel alle vertrouwen in. Sinds Ferrari zich intensiever bezighoudt met Sauber, zijn ook de techniek en de middelen verbeterd. "We gaan kijken wat er mogelijk is na de eerste tests. De nieuwe motor zou ons flink moeten helpen en hopelijk kunnen we ook een stap maken met het chassis", zo zegt Leclerc.

Ontdek het op Google Play