Steun voor Robert Kubica uit een verrassende hoek

News


Joas van Wingerden

Steun voor Robert Kubica uit een verrassende hoek

Robert Kubica is nog altijd een kanshebber om Felipe Massa op te volgen bij Williams. De Poolse coureur, die eerder al een aantal jaren in de Formule 1 actief was, zou volgens sommigen echter te veel hinder ondervinden van zijn gehandicapte rechterarm. Nu krijgt hij echter bijval van iemand die alles weet van Kubica's arm.

Robert Kubica heeft een handicap aan zijn rechterarm. Dat is het gevolg van een zware crash die hij opliep in de Rallysport, bij de ronde van Andorra. Sindsdien kan hij vrijwel niets meer met die arm, maar in Abu Dhabi werd duidelijk dat hij de arm wel degelijk gebruikt om te sturen. De Pool reed daar veel testkilometers voor Williams en maakte een aardig stabiele indruk. Toch is er nog steeds twijfel of hij wel snel genoeg zou zijn en inmiddels zou Williams, mede vanwege het bijbehorende sponsorgeld, toch de voorkeur hebben voor Sirotkin.

Iemand die absoluut niet twijfelt aan Kubica's mogelijkheden met de gehandicapte arm, is de dokter die hem aan zijn arm opereerde. Via Twitter spreekt chirurg Mario Igor Rossello zich uit over zijn vroegere patient: "Als chirurg die de reïmplantatie van Robert's arm heeft gedaan, weet ik zeker dat hij weer op topniveau in een Formule 1-auto kan rijden." Daar voegt Rossello nog een steek naar Williams aan toe: "Jammer om te zien dat geld een topcoureur tegen kan houden!"

Ontdek het op Google Play