"Max heeft laten zien van absolute wereldklasse te zijn"

News


Jeen Grievink

"Max heeft laten zien van absolute wereldklasse te zijn"

Max Verstappen heeft een seizoen met pieken en dalen achter de rug, maar volgens Bas Leinders is er in 2017 in ieder geval één ding duidelijk geworden: Verstappen is een coureur van absolute wereldklasse. Dit zegt de huidig Sporting Manager van McLaren GT in een interview met Motorsport.com.

Leinders was in het verleden actief als derde rijder bij Minardi en doet tegenwoordig dienst als Sporting Manager bij McLaren GT. De 42-jarige Belg heeft het afgelopen Formule 1-seizoen op de voet gevolgd en heeft zeker genoten. "Er was toch wel wat spanning", zo zegt hij. Dat er minder werd ingehaald doet volgens hem niet veel af aan de actie die we over het algemeen te zien kregen. "Er was meer spanning dan vorig jaar. En Max Verstappen heeft er ook nog een paar mooie wedstrijden van kunnen maken."

Volgens Leinders heeft de Nederlandse coureur van Red Bull Racing dit seizoen echt wel aangetoond dat hij bij de top hoort, ondanks het feit dat hij een stuk minder WK-punten scoorde dan bijvoorbeeld Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. "Max heeft laten zien van absolute wereldklasse te zijn", zo zegt de Belg. "Hij kende wel wat pech met de betrouwbaarheid en dat heeft hem veel punten gekost en zorgde voor frustratie."

Leinders denkt dat als de betrouwbaarheid van de motor wordt opgeschroeft, de resultaten voor Verstappen vanzelf zullen volgen. Maar hij wil het mislopen van de WK-punten voor de Nederlander niet alleen wijten aan de problemen met de krachtbron. "Je moet analyseren wat er niet goed gaat, maar vaak hangt dat samen met andere dingen", zo legt hij uit. "Het resultaat wordt bepaald door alles samen: de betrouwbaarheid, het chassis, de motor, de organisatie en het teamwork. Dat wordt te vaak apart van elkaar gezien."

Ontdek het op Google Play